måndag 24 oktober 2011

Med morbror på storgäddfiske

Trots att jag fick rapporter av Goude och min team kompis i Testfiskarna (Bäckis) om väldigt trögt fiske på fredagen. De hade nöt mycket utan resultat, bara tappade gäddor inte en endaste i båten för vägning. Så beslöt jag mig att testa lite gäddfiske tillsammans med min far och syrrans grabb Nils. Jag och Nils bestämde att han skulle fånga sin hittills största gädda. Lastade båten, fyllde hinken, hämtade pappa och Nils sen for vi på lite gäddfiske.


Pappa släppte i första flötet, Nils släppte i nästa och innan jag hade fått i mitt tackel, napp på pappas spö. Nils får drilla ooooh vilken fisk ropar han efter en stund. Nytt pb 6,5kg.



På med nytt bete och börja trolla, efter en stund nytt napp för pappa, Nils drillar igen och denna gädda visar sig i ytan. En stund senare ligger den på vågen 6,2kg. Ganska bra av en kille som tidigare hade ett pb på ca 1kg. Nu hade han fått 12,7kg på mindre än en halvtimme.


Det landades ytterligare en gädda för Nils på 2,8kg och därefter kände han sig nöjd. Hittar man betesfisken så kan det finnas gädda i närheten.......................












2 kommentarer:

  1. Hälsa Nils och gratulera ! Sidan din verkar bli lyckad , ser riktigt bra ut . Ps , jag tror det gått bättre för Goode och Bäcklin om dom nött istället för att använda nöt :)//Peter JPM

    SvaraRadera
  2. Kan du ha rätt i man är ju int svänskläraret, men det finns de som har talang..........
    Magnus

    SvaraRadera