Flugor

Här kommer mönstret på en enkel svart laxfluga som har givit mig många fina laxar genom åren. Självklart går den att binda i personliga varianter.....
 Fäst bindtråden där krokböjen börjar linda några varv så tråden fäster.
 Ta ca 1cm av den färg på antrongarnet du vill att stjärten på din fluga skall ha.
 Fäst garnet på mitten och vik det dubbelt bakåt linda bindtråden några varv över dubbelvikningen. Vinsten med att vika antronet dubbelt är att det inte kan glida ur sitt fäste.
 Linda fast kroppsmaterialet. I det här fallet ett silvertinsel som finns att få tag på i välsorterade sybehörsbutiker. Klart billigare än dyrt special för flugfiske, en rulle räcker till hundratals flugor och kostar nästan ingenting jämfört med annat kroppsmaterial.
 Linda silvertinslet fram över krokskaftet. Fäst det strax innan kroköglan.
 Linda fast ett tupphackel bakom kroköglan.
 Håll hacklet mellan tumme och pekfinger och linda tupphacklet några varv runt krokskaftet. Fäst tupphacklet med några varv bindtråd, var noga med att inte binda ner tupphacklet med tråden.
 Välj en lagom lång och stor bunt rävhår i den färg du vill ha på flugan. Linda fast rävhåret precis framför tupphacklet, då kommer tupphacklet hjälpa till att få rävhåret att "lyfta" från kroken.
 Ta två strån av en "flash" färg du tror på bindfast dem på mitten precis framför tupphacklet och vik dem bakåt linda några varv för att fästa dem. Se till att de är några millimeter längre än rävhåret så att de kan röra sig fritt i strömmen.

 
 Linda några halvslag runt kroköglan och klipp av tråden. Vill du lacka ett huvud på flugan gör du det nu, annars rekommenderar jag att använda snabblim för att förstärka flugan.