lördag 25 maj 2013

Händelserik fiskedag

 Allt började med förmiddagens trolling tillsammans med Mats en gammal god vän vi fiskade av kanterna i en medelstor sjö med djupgående vobblers då vattentemperaturen har rusat upp till dryga 16 grader i ytvattnet.

Ganska omgående fick jag en skaplig gädda på 5,4kg den tog på en strike pro i färgen orange/svart randig tappade senare ytterligare en fin som kändes vara i ungefär samma storlek.
Några mindre kom det också upp i båten, ganska otroligt att en 1/2 kg gädda hugger på en vobbler som nästan är lika stor som den själv.
Väl hemma efter trollingen skulle jag hjälpa Victor Gustavsson och Andreas Riktiga Sten med att få tag på lite mört för lite gäddfiske. Efter att de hade hämtat lite mört och fått lite instruktioner om hur de skulle fiska. Vart jag lite sugen på att fiska lite själv................som vanligt kom min nyaste kompis Nisse på besök för att få sig ett litet skrovmål.
 Efter förmodligen ett tusental gäddor som jag har plockat lös genom åren, så att de har fått friheten åter. Lyckas jag på en 2,5kg stoppa in hela tummen i gäddkäften samtidigt som den ruskar sig.................AJ ett riktigt regält sår.
 Som plåster på såret efter blodvitet får jag senare en gädda på dryga 6kg.


1 kommentar:

  1. Verkar ha varit en lyckad och händelserik helg på många vis!

    Kramen Jenny

    SvaraRadera