söndag 21 april 2013

Vårflod med klass 2 varning

Så har våren kommit till Lötån, snösmältningen har gått ovanligt fort den här veckan. Smältvattnet har nu nått Vågbro och svämmar över där det är låglänt terräng. Det är många år sedan jag såg en sån här vårflod.
 
 
Kortet taget från bron i Vågbro
 
 
 

Lillharn, hela badplatsen står under meter djupt vatten

1 kommentar:

 1. Tjena, jag har lite frågor angående fiskeläget i Lötån här i Söderhamn och av vad jag kan avgöra så verkar du vara en bra kille att fråga.
  Vad jag är intresserad av att veta är: Vad för typ av fiske har jag att vänta mig av Lötån uppströms bron vid Vågbroskolan?
  Är det mest varmvattenfiskar, typ gädda, mört o.dyl som jag har att vänta mig, eller kan jag förvänta mig någon enstaka öring? Jag har följt ån upp till en skaplig pool i höjd med en gammal snöscooterbro, men de fiskarna (antagligen bäcköring) verkade små.
  Dock har jag obseverat något av storlek simma bort från mig lite längre uppströms ovan nämnda pool.
  Kan det vara lite större öring, eller är det 'bara' ågädda?
  Har inget emot att fånga såna heller, men vore fint att veta vad man ska ta med sig.
  Dessutom har jag följt ån ändå lite längre uppströms via Google maps, och där verkar ån gå genom ett par mindre sjöar eller djupa våtmarker, men det är svårt att avgöra vilket. Vet du vad de är och om de är värda en fiskares uppmärksamhet eller om det bara är att fortsätta uppströms.
  Skulle verkligen uppskatta ett svar, antingen här eller till jonaslundh_87@hotmail.com

  Mvh
  Jonas Lundh

  SvaraRadera