torsdag 14 mars 2013

Hemmapyssel

 I vargavinterns spår har det inte blivit mycket fiske, tyvärr...........inte bara vinterns fel. Rustningar av hallar, trappor och toaletter tar också sin tid. Kanske också åldern, för nog är det lite motigare att motivera sig till att pulsa nu än för 20-25 år sedan..............

Vår isfiske pulka har varit med i ca 15 år och är i behov av lite renovering den också...............
Började med att plocka bort spöhållarna, de skall placeras på utsidan för att skapa större utrymme på insidan för mörthinkar å annat som skall med ut på isen. Fäste sedan träribbor på utsidan.
 
Sedan började jag sätts tillbaka spöhållarna på utsidan. alla är dock inte på plats än, men till helgen så borde de vara på plats.

 
Vi är också i behov av nya vippor till ismetespön och våra konverterade angeldon. Hittade några bra tips på nätet om hur man kan göra. Fixade lite begagnade pingisbollar, hittade krympslang och ett gammalt rensband hemma i gömmorna.

 Så här gjorde jag rensbandet klipptes i 50cm långa bitar. Värmdes i ena änden med en tändare trycktes igenom pingisbollen. Sedan sattes krympslang och värmdes fast på vardera sidan om bollen för att den inte skulle glida på rensbandet.
När jag ändå höll på gjorde jag ett antal, därefter målade jag dem med vit sprayfärg inhandlad på Biltema för en billig penning. När det hade torkat sprayade jag dem i två olika röda nyanser, tänkte testa vilken som syns bäst. Den ena är fluoriserande röd och den andra "vanlig" röd............Inga kommentarer:

Skicka en kommentar