torsdag 1 mars 2012

Årets laxkvot redan förbrukad

Sydnytt rapporterar att årets laxkvot är uppfiskad, vilka koncekvenser får det för sportfisket. Kommer det att bli ett förbud också för oss sportfiskare eller?? Troligen kommer det inte att hända, den del som sportfiskarna fångar är försumbar i det totala fisket. Dessutom fiskar vi här i den mellersta delen av Sverige bara på odlad fisk och det har ingen betydelse för artens överlevnad i framtiden om vi tar upp laxen. Skillnad är det i vildlaxävarna där varje genbärande lax är unik.

Årets laxkvot redan uppfiskad

Publicerad 1 mars 2012 - 14:25

Uppdaterad 1 mars 2012 - 14:30

FISKE
Nästan allt laxfiske till havs i södra Östersjön stoppas. Det radikala beslutet tas av Havs- och vattenmyndigheten för att skydda den utrotningshotade laxstammen.
- Vi förstår att beslutet innebär svårigheter för yrkesfiskare i södra Östersjön. Syftet är dock att skapa förutsättningar för ett hållbart laxfiske på längre sikt, säger Jarl Engquist vid Havs- och vattenmyndigheten.

Kvoten för vildlax mer än halverades inför detta år och det är därför som den redan nu tagit slut. Beslutet om fiskestopp gäller resten av året.

http://svt.se/2.33782/1.2728631/arets_laxkvot_redan_uppfiskad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar